Accoroni

Accorroni Firmasının Genel Özet Tanıtımı

Bir İTALYAN markası olan Accorroni üretimini İTALYA’daki 20.000 metrekare toplam kapalı alanı kapsayan 4 ana fabrikada sürdüren firma aynı tesislerde ticari ve idari , konferans , araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmaktadır. Accorroni özel ve endüstriyel amaçlar için ısıtma sistemleri, havalandırma ekipmanları, hava arıtma üniteleri ve yenilenebilir enerji üretiminde Avrupa liderdir.

Şirket ısıtma sektöründe 1982 yılından beri faaliyet sürdürmektedir. Accorroni kısa bir süre içersinde CE ve diğer uluslar arası belgeleriyle birlikte kendi know-how la sıcak hava üreteçlerin üretimine geçerek ve daha sonra da yatırımlarına devam ederek, fan-coil ve ısı pompalarının üretimine de başladı. Çok kısa süre içerisinde pazarda söz sahibi olan şirket İtalya ve Avrupa’nın sektöründe önemli bir yer edindi.

Uluslararası ve Avrupa patent HUB Radyatör Accorroni EG ile 2012 yılında yenilenebilir enerji sektörüne de giriş yapıldı. Bu patent sayesinde, tüm özel ve endüstriyel alanlar için elektrik, SOĞUTMA ve sıcak kullanım suyu üretimi, ısıtma için ve yüksek performanslı kaliteli ısı pompası üretimiyle sektörde ön sıralarda yerini aldı.

Accorroni

Sıcak Hava Üreteçleri Genel Bilgisi

Endüstriyel ve konut dışı mekânlarda, kendi bünyesinde doğalgaz yakarak ısı enerjisi elde eden ve bu enerjiyi kullanarak ortama cebri konveksiyon yapmak suretiyle mahal ısıtması yapan cihazlara sıcak hava üreteci denmektedir.

1. Sıcak Hava Üreteçleri Çalışma Prensibi:

Cihaz çalıştırıldığında ilk olarak yanma odasına gerekli havayı sağlayan ve aynı zamanda yanmış gazları da dışarı atmakla görevli olan baca fanı devreye girmektedir. Belirli bir ön süpürme yapıldıktan sonra, yanma odası içerisindeki brülöre otomatik olarak gaz verilir ve ateşleme yapılır. Brülörden çıkan yanmış gazlar yanma odasının üst kısmındaki ısı eşanjörlerinden geçerek ısıtırlar ve en üst kısımdaki manifold da toplanarak baca fanı vasıtasıyla cihazdan dışarıya tahliye edilirler. Isı eşanjörünün sıcaklığı uygun dereceye geldiğinde konveksiyon fanı otomatik olarak devreye girer ve eşanjörlerin üzerine ortamdan aldığı havayı üfler. Sıcak yüzeye temas eden hava ısınır ve ortama üflenir. Genellikle emilen hava ile ortama basılan hava arasındaki sıcaklık farkı (ΔT) 30 – 40 °C olmaktadır. Sıcak hava üreteçleri yakma ve fan sisteminin yapısında göre On/Off, kademeli veya modülasyonlu olarak üç tipte üretilebilmektedir. Buna göre, On/Off ve Kademeli modellerin verimleri %90 seviyelerindeyken, Modülasyonlu cihazlarda bu oran %96’ya varabilmektedir.

2. Sıcak Hava Üreteçleri Emniyet Sistemi:

Standardı gereği, sıcak hava üreteçlerinin üç emniyetli kontrol sistemine sahip olması zorunludur: 1. Limit Termostat: Eşanjörlerin aşırı ısınmasına karşı emniyet tedbiridir. Sıcaklık belirli değerin üstüne çıktığında sistemi kilitleyerek herhangi bir tehlikeye önlemek için cihazı arıza konumuna alır. 2. Basınç Anahtarı: Cihazın yanma odasına sağlanan vakumlu havanın basıncında istenmeyen bir düşüş olduğunda ısıtıcıyı kitler ve arıza konumuna alır.

3. Elektrik Panosu Emniyet Termostatı:
Elektrik panosunu aşırı ısınmalara karşı korur, sıcaklık belirli bir değerin üstüne çıktığında devreye girerek ısıtıcıyı arıza konumuna alır.
4. Sıcak Hava Üreteçleri İçin Baca Çıkış Detayları:

Sıcak hava üreteçlerine hemen hemen her türlü yanma havası girişi ve baca gazı tahliyesi detayını uygulamak söz konusudur.

5. Sıcak Hava Üreteçleri Kullanım Alanları:

Sıcak hava üreteçleri ticari ve endüstriyel tipte ısıtıcılar olup bu kapsama giren her türlü mekanda kullanılabilirler. Kazana, sıcak su veya kızgın buhar sirkülasyon tesisatına ve özel personele ihtiyaç duymayan bu ürünler sadece gaz ve elektrik tesisatının çekilmesiyle devreye alınarak tam otomatik şekilde çalışabilmektedirler. Başlıca uygulama sahaları: Fabrikalar, atölyeler, depolar, hangarlar, servis istasyonları, spor salonları, ticaret haneler, dükkânlar, restaurantlar, cafeler, camiler, ibadethaneler, seralar, hayvan çiftlikleri ve buna benzer tesisler olarak sıralanabilir.
Sıcak hava üreteçleri piyasada marka bazında farklılık gösterse de 7 kW’dan başlayarak 120 kW’a kadar değişen güçlerde üretilmektedirler.